Naast een mooie bruine kleur heeft zonlicht of een bezoek aan de zonnebank ook een positief effect op de gezondheid. Het UV-B aandeel van de natuurlijke en ook van de kunstmatige zon is beslist noodzakelijk om een voldoende hoeveelheid vitamine D te produceren voor de stofwisseling van het lichaam. Vooral vitamine D3 is hierin belangrijk omdat dit veel postieve werkingen heeft. Zonlicht heeft positieve effecten op je gezondheid. Tevens krijg je een betere doorbloeding van spieren en gewrichten. Je krijgt een verhoogde weerstand. Er wordt vitamine D aangemaakt dat voor sterkere botten zorgt. Het is goed tegen prostaatkanker, borstkanker, multisclerose, psorias. En winterdepressies kunnen voorkomen worden. Verlaging van de cholesterolspiegel activering van gelukshormonen en verbetering van de algemene gezondheid.
Wij helpen u graag met de voorbereidingen voor de zomer. Wanneer uw huid geen of nog weinig zonlicht heeft gezien in de wintermaanden, is het extra belangrijk om haar goed te verzorgen. Wanneer we dat niet doen, zal de huid snel verbranden in de zon en dat is schadelijk. Een bruine kleur is eigenlijk niets anders dan een beschermingsreactie van de huid tegen zonnestralen. Een deel van het niet zichtbare zonlicht, de UV stralen, is hiervoor verantwoordelijk. Raakt het UV licht de huid, dan reageert als eerste de opperhuid met beschermde verdikking. Het UV B aandeel zorgt voor de indirecte diepere bruining. Bij SanSoleil kunt U Uw huid daarom met een verantwoorde zonnekuur voorbereiden op de stralen van de zon. Niet alleen ideaal voordat U op vakantie gaat, maar ook gewoon in het dagelijks leven. U kunt meteen Uw zomerkleding aan, zonder bang te hoeven zijn om snel te verbranden of U te schamen voor Uw witte lichaam. Ga daarom snel naar SanSoleil voor deskundig advies zodat U Uw huid en Uzelf een plezier doet!
De ultraviolette stralen zijn goed voor je huid, maar niet goed voor je ogen. Aangezien de stralen deels door je oogleden gaan, is het verstandiger om een brilletje of dopjes te gebruiken. Vraag er naar bij een van onze medewerksters.
Een litteken of een getatoeëerde huid bevindt zich niet in de normale staat en moet daarom extra beschermd worden. Om te voorkomen dat een litteken verbrandt of een tatoeage verbleekt, is het verstandig om op die delen een sunblock te gebruiken.
Is je huid eenmaal bruin, dan kun je de kleur 1 x per week bijhouden op jouw gewenste zonnebank.
Dit proces heeft tijd nodig, je wilt immers niet verbranden. Gebruik daarbij een verzorgend en stimulerend zonnebankproduct. Voor een verantwoorde opbouw zijn meerdere zonnebankbezoeken nodig , meestal 2 a 3 x per week, maar het aantal bezoeken hangt af van jouw huidtype.
Dit ligt eraan wat voor huidtype je hebt. Wij adviseren minimaal 3 maanden voor de trouwdatum te starten met je kuurtje. Trouwens, even ontspannen en een mooie tint voor de mooiste dag in je leven, dat wil jij toch ook!
Sommige medicijnen kunnen een allergische reactie veroorzaken onder invloed van de zon of zonnebank. Twijfel je, dan adviseren wij om de arts te raadplegen. Soms staat dit ook op de bijsluiter van het recept. Wanneer je antibiotica gebruikt is het sowieso niet raadzaam om onder de zonnebank te gaan. Dit in verband met een eventuele allergische reactie.
De straling van de zonnebank is niet gevaarlijker dan zonnestraling. Bij de zonnebank zon je echter onder verantwoorde omstandigheden, doordat de UV-A/UV-B verhouding vaststaat en de zontijd is aangepast aan jouw huidtype. Het zonadvies bij SanSoleil zorgt ervoor dat je op een verantwoorde manier bruin wordt zonder te verbranden. Zonnen op een zonnebank is veiliger dan een dagje op het strand liggen bakken. Zon verantwoord, dat is ons advies!
Het zonlicht van de zon buiten en dat uit bruiningslampen is hetzelfde. Zoals gezegd, komt UVC niet op het aardoppervlak en wordt evenmin door het zonlicht in zonneapparaten afgegeven. UVA wordt in de natuur praktisch ongefilterd doorgelaten, het is ook aanwezig in straling van zonneapparaten. Het UVB aandeel in het zonlicht is sterk afhankelijk van: het tijdstip op de dag; de tijd in het jaar (maximaal in juni, nihil in oktober tot maart); de plaats op aarde; de hoogte boven zeeniveau en ook nog de atmosferische omstandigheden. In zonneapparaten is het aandeel UVB afhankelijk van het gekozen lamptype en eventuele fi lters, maar de hoeveelheid is wel constant. De totale kracht van het ultraviolette licht (UVA + UVB) dat uit het zonneapparaat mag komen, is wettelijk vastgesteld op 0,3 W/m2 en als veilig bestempeld door de Europese Commissie. Dat komt ongeveer overeen met de zon aan de Middellandse zee op een mooie zonnige dag in de zomer.
De professionele zonneapparatuur die u bij de aangesloten SVZ-leden vindt, voldoen aan de nieuwste Europese norm – een eigentijdse veiligheidsnorm voor zonnebanken om de veiligheid van de consument te waarborgen. De norm houdt in dat er uit zonnebanken niet meer ultraviolet licht mag komen dan men krijgt op een mooie zomerdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur aan de Middellandse Zee. Technisch kan dit in heel precieze waarden worden uitgedrukt, maar deze duidelijke vergelijking maakt dat consumenten de zonkracht beter kunnen voorstellen. Net als in de buitenzon, moet u ook binnen verantwoord omgaan met de zon. Daarom altijd het advies om bij een professionele SVZ-studio te genieten van een zonnesessie. Waarbij de kracht van het licht en de duur van de sessie precies aansluiten op uw huidtype. Het geeft u een mooi bruin resultaat, zonder te verbranden!
Er bestaan veel misverstanden over zonnen tijdens de zwangerschap. Ultraviolette stralen dringen door tot het eerste huidlaag (de opperhuid) waarmee het pigmentatieproces wordt geactiveerd. De indringdiepte van UV-licht is echter zo gering dat een foetus geen enkel risico loopt hiermee in aanraking te komen. Echter, wanneer u zwanger bent, moet u om een andere reden wel extra voorzichtig zijn met zonlicht. Bij zwangeren is de hormoonhuishouding sterk veranderd en dat leidt in het algemeen tot versterking van de huidpigmentatie. Sommige vrouwen ontwikkelen daarom onregelmatige pigmentvlekken in het gezicht – het zogenaamde zwangerschapsmasker. De pigmentvlekken zijn niet schadelijk, maar worden wel als ontsierend ervaren en kunnen (tot soms jaren na de bevalling) nog aanwezig zijn. U gezicht uit het zonlicht houden (door er bijvoorbeeld een handdoek overheen te leggen) is een oplossing. Verantwoord zonnen tijdens de zwangerschap zal zorgen dat uw Vitamine D-niveau op peil blijft.
Nog even niet onder de zonnebank. Je leest het goed. Als je nog geen 18 jaar oud bent, mag je nog geen gebruik maken van de zonnebank. Dat betekent dat je pas vanaf je 18e jaar van harte welkom bent in een van onze aangesloten studio's. Deze regel is een tijdje geleden opgesteld, omdat huidspecialisten hebben vastgesteld dat het voor jonge mensen beter is als ze niet teveel zonlicht krijgen. Tot je 18e is je huid namelijk nog in ontwikkeling. Huidschade door eventuele verbranding vergroot dan het risico op de ontwikkeling van huidkanker op latere leeftijd.
Na een zonnebankkuur of zonvakantie ontdekken mensen soms kleine witte (of juist bruine) plekjes op hun gebruinde huid. Velen ervaren deze vlekjes als ontsierend, maar maken zich soms daarnaast zorgen over wat het nu eigenlijk is. De witte of bruine vlekjes die zichtbaar kunnen worden in een mooi gebruinde huid. Wat kan het zijn? Bij het zien van de witte vlekjes denkt u wellicht in eerste instantie aan de huidziekte Vitiligo, maar dat is niet waarschijnlijk. Mensen die Vitiligo hebben, hebben grotere, witte (pigmentloze) plekken in de huid die onregelmatig van vorm zijn en vooral voorkomen op de gewrichten zoals ellebogen en knokkels op de handen. De witte huidvlekjes na blootstelling in de zon zijn kleinere witte plekjes die rond van vorm zijn. Een huisarts zal veelal pityriasis versicolor constateren. Dit is een ongevaarlijke oppervlakkige gistinfectie in de hoornlaag van de opperhuid.
Hét Beauty & Wellness Center in Veghel, gekwalificeerd personeel voor optimale begeleiding en top hygiëne.
Maandag t/m Vrijdag 10:00 tot 22:00 uur
Zaterdag 09:00 tot 19:00 uur
Zondag 12:00 tot 18:00 uur
Pasen 2018
Zondag 1e paasdag gesloten.
Maandag 2e paasdag zijn wij weer vanaf 10:00 uur tot 22:00 uur geopend
Kerst 2018
24 december tot 19:00 uur
25 en 26 december gesloten
31 december tot 16:00 uur
1 januari gesloten